Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

TRAŽE SE SUCI POROTNICI ZA OPĆINSKI I ŽUPANIJSKI SUD U VELIKOJ GORICI

Sukladno zahtjevima Općinskog i Županijskog suda u Velikoj Gorici za predlaganje kandidata od strane Općinskog vijeća Općine Kravarsko za suce porotnike, traže se suci porotnici za mladež za Općinski i Županijski sud u Velikoj Gorici i suci porotnici za Općinski i Županijski sud u Velikoj Gorici.

Molimo sve zainteresirane za obavljanje dužnosti sudaca porotnika da dostave tražene osobne podatke najkasnije do 02. veljače 2023. godine.

Sukladno zahtjevima Općinskog i Županijskog suda u Velikoj Gorici za predlaganje kandidata od strane Općinskog vijeća Općine Kravarsko za suce porotnike, traže se:

– suci porotnici za mladež za Općinski sud u Velikoj Gorici (2 člana – 1 muški i 1 ženski član)

– suci porotnici za mladež za Županijski sud u Velikoj Gorici (4 kandidata – 2 muška i 2 ženska)

– suci porotnici za Općinski sud u Velikoj Gorici (2 kandidata)

– suci porotnici za Županijski sud u Velikoj Gorici (5 kandidata).

Sucem porotnikom može biti imenovana osoba koja:

– je punoljetni hrvatski državljanin

– nije član političke stranke i ne bavi se političkom djelatnošću

– protiv koje se ne vodi kazneni postupak.

Napominjemo da je za suce porotnike za mladež za Općinski i Županijski sud u Velikoj Gorici uz navedene uvjete potrebno ispuniti i uvjet da su osobe predložene za imenovanje iz reda profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.

Molimo sve zainteresirane za obavljanje dužnosti sudaca porotnika da osobne podatke (ime i prezime, adresa stanovanja, kontakt telefon/mobitel, OIB i datum rođenja) dostave na mail adresu opcina@kravarsko.hr ili poštom/osobno na adresu Trg Stjepana Radića 1, 10413 Kravarsko, te potpisanu Izjavu ovisno za koji sud se kandidat prijavljuje te da li je riječ o sucu porotniku ili sucu porotniku za mladež.
Izjava sudac porotnik za Županijski sud
Izjava sudac porotnik za mladež za Županijski sud
Izjava sudac porotnik za Općinski sud
Izjava sudac porotnik za mladež za Općinski sud

Konačni prijedlog kandidata za imenovanja sudaca porotnika usvojit će Općinsko vijeće Općine Kravarsko.

Napominjemo da će se dostavljeni osobni podaci kandidata za suce porotnike sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/18) koristiti isključivo za službene potrebe udovoljavanja Zahtjevu Općinskog i Županijskog suda u Velikoj Gorici te se isti neće dalje prosljeđivati.