Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST I MEDIJE

 

 

Uslijed jakih potresa koji su zahvatili područje Općine Kravarsko došlo je do oštećenja 500 objekata na području Općine od kojih 100 objekata imaju značajna oštećenja. Nažalost, prema trenutnim informacijama sa terena, oko desetak kuća nisu sigurne za stanovanje te će se morati srušiti do kraja i iznova izgraditi. Zbog potresa se urušila crkva u Kravarskom te ju je prema mišljenju statičara potrebno do kraja srušiti i izgraditi novu. Osim obiteljskih kuća i crkve, i župni dvor je pretrpio velika oštećenja te prema mišljenju statičara uslijed ponovnog jačeg potresa, župnom dvoru prijeti urušavanje.

 

Općini Kravarsko u sanaciji štete od potresa pristigla je pomoć iz svih općina Zagrebačke županije i Grada Zagreba u vidu radne snage i kamiona sa dizalicama. Ova pomoć je značajna jer je njome omogućeno da danas 80 osoba bude na terenu te sa dizalicama rade na sanaciji krovova i dimnjaka i sanaciji objekata kako bi se spriječila još veća šteta od padalina koje se najavljuju u narednim danima.

 

Zahvaljujemo svim koji su poslali humanitarnu pomoć u obliku radne snage, kamiona s dizalicama i higijenskim potrepštinama.