Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

KORONAVIRUS – MJERE OPREZA

 

KORONAVIRUS.HR (LINK)


SVE INFORMACIJE O KORONA VIRUSU VAŽNE ZA MJEŠTANE OPĆINE KRAVARSKO SAZNAJTE OVDJE.

 

 

Mještani Općine Kravarsko mogu sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima uputiti na e-mail: czkravarsko@gmail.com i broj: 091 2112 114

 

Osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica, lijekova i sl. uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, mogu se javiti na broj 01 6237 022 ili 091 2112 114 ili na e-mail: czkravarsko@gmail.com


 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 04. travnja 2020.g.:


Odluku o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19


Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva

 

Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja


 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 24. travnja 2020.g.:

 

Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

 

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je:


Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

 

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o privremenoj obustavi javnog prometa

 

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta

 

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

 

Sve navedene odluke primjenjuju se do 04. svibnja 2020.g.

 

 

ODLUKA UKIDANJA NUŽNE MJERE ZABRANE NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA ZA PODRUČJE GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE Od 19.04.2020.g. e-Propusnica je potrebna samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

 

 

09.04.2020. potpisan je Sporazum o kretanju ljudi bez korištenja propusnica na području Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle  te se građani navedenih jedinica unutar tih područja mogu kretati bez propusnica.   #ostanitedoma


Zahtjev za izdavanje propusnice – preuzmite Zahtjev


Sustav e-Propusnice

Slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluge e-Građanin možete izvršiti na adresi https://epropusnice.gov.hr . O sustavu e-Propusnice i funkcionalnostima sustava možete saznati na https://www.koronavirus.hr/od-danas-dostupan-sustav-e-propusnice/364 .

Napominjemo kako u slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja zahtjeva na e-mail: czkravarsko@gmail.com ili osobna dostava zahtjeva na adresu Trg S. Radića 1 Kravarsko, za sada još vrijede.

Mole se svi mještani Općine Kravarsko da traže propusnicu samo za neodgodive obveze te da sve što je potrebno izvrše u jednom danu (banka, opskrba gorivom i sl.) te da propusnicu po mogućnosti traži samo jedna osoba iz kućanstva. Molimo sve da Zahtjeve za propusnicom traže putem e-maila ili sustava e-Propusnica.

 

Preporuča se odgoda putovanja u RH koja nisu nužna – za one koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje!


S obzirom na epidemiju koronavirusa COVID-2019, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske, moli hrvatske državljane, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna.


Savjetujemo svim hrvatskim državljanima, koji nemaju neodgodivu potrebu za putovanjem u Republiku Hrvatsku, da ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

 

Ističemo kako svi oni koji se upute prema Hrvatskoj, s namjerom kratkotrajnog boravka, trebaju biti svjesni da se situacija u drugim državama mijenja te da određena pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu mogu biti bez prethodnih najava promijenjena, a što svakako može otežati ili onemogućiti povratke hrvatskih državljana u države u kojima žive i rade.

 

Skrećemo pozornost i na epidemiološke mjere u Hrvatskoj koje su uvedene za sve one koji ulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja. Slijedom toga, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.


U ovim izazovnim trenucima važno je poslati poruku odgovornog ponašanja prema društvu, jer štiteći sebe štitimo i druge!

 

Nove upute Ministarstva uprave vezane uz e-Propusnice


Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite. e-Propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad.

 

Na isti način izdavanje e-Propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko Student servisa.

 

Radnicima koji rade u inozemstvu e-Propusnice izdaju stožeri civilne zaštite.

 

Fizičke osobe koje imaju potrebu za obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova izvan svog mjesta prebivališta i stalnog boravka, a koje nisu u evidenciji posjednika domaćih životinja, upisniku poljoprivrednika ili evidenciji pčelara i pčelinjaka, Zahtjev za propusnicom podnose stožeru civilne zaštite.

 

e-Propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede. Poljoprivrednici se mogu za izdavanje Propusnica obratiti i službenicima Ministarstva poljoprivrede po županijama, kontakti za Zagrebačku županiju su: 01/2752-236 i 091 4882 735. Više informacija o e-Propusnicama za OPG-ove možete saznati na stranici savjetodavna.hr ili ovdje.

 

Odgovore na učestala pitanja vezana uz e-Propusnice saznajte ovdje.

 

Poštovani stanovnici Općine Kravarsko, Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko obavieštava Vas da je na području naše Općine potvrđena jedna osoba zaražena koronavirusom. Zaražena osoba već neko duže vrijeme nije boravila na području Općine i zbog boravka u bolnici nije bila u kontaktu sa svojom obitelji. U samoizolaciji je do sada na području Općine bilo ukupno 8 osoba, od čega su 4 osobe izašle iz samoizolacije, a još se njih 4 nalazi u samoizolaciji. Radi zaštite osobnih podataka i prakse Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske nije nam dozvoljeno objavljivati osobne podatke osoba zaraženih COVID-19, kao i osoba u samoizolaciji. Također, Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko će sve službene informacije objaviti na internet stranici Općine Kravarsko, te molimo da se ne šire neprovjerene informacije.


 


Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko Zahtjeve za izdavanje propusnica zaprima i elektroničkim putem. Molimo Vas da Zahtjeve šaljete na mail: czkravarsko@gmail.com. Sve one kojima je neophodna propusnica i koji nisu u mogućnosti komunicirati putem e-maila te će osobno doći predati zahtjev, molimo da se pridržavaju svih propisanih mjera za izbjegavanje socijalnog kontakta.

 

U Općini Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, Kravarsko, od 8:00 do 15:30 sati, Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko izdaje propusnice građanima, a koje se mogu izdati zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (točka II., podtočka e. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj).

 

Detaljnije upute za izdavanje propusnica

 

ODLUKA O DOPUNI ODLUKE O RADNOM VREMENU TRGOVINA

 

ODLUKA O IZNIMNOM DOPUŠTENJU RADA UZ PRIDRŽAVANJE POSEBNIH UVJETA ZA ODREĐENE VRSTE TRŽNICA I OBJEKATA NA TRŽNICAMA ZA VRIJEME PROGLAŠENJA EPIDEMIJE COVID-19

 

ODLUKA O IZNIMNOJ OBUSTAVI MJERE OGRANIČENJA RADA PRODAVAONICA U KOJIMA SE PRODAJE GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZBOG SANIRANJA POSLJEDICA POTRESA U GRADU ZAGREBU I KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI

 

ODLUKA O POSTUPANJU I PRIMJENI KARANTENE I KUĆNE IZOLACIJE ZA VOZAČE TERETNIH VOZILA MEĐUNARODNOG TRANSPORTA ZA VRIJEME PROGLAŠENJA EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19

 

ODLUKA O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U REPUBLICI HRVATSKOJ I  DOPUNA ODLUKE

 

Budući da se Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj ne odnosi na policijske službenike i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji imaju službene iskaznice, njima nisu potrebne propusnice, već se mogu kretati temeljem policijskih službenih iskaznica i znački i  vojnih iskaznica pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Policijski službenici i pripadnici Oružanih snaga RH policijske službene iskaznice i vojne iskaznice pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske mogu koristiti i za organizirani izvanredni prijevoz. Za organizirani izvanredni prijevoz svoje službene iskaznice mogu koristiti i drugi državni službenici kojima su izdane.

 

Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

 

Odluka o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti

 

Odluka o radnom vremenu trgovina


Odluka o općim i specifičnim mjerama zaštite koje obavezno provode pružatelji usluge taxi prijevoza


ODLUKA O MJERI STROGOG OGRANIČAVANJA ZADRŽAVANJA NA ULICAMA I DRUGIM JAVNIM MJESTIMA

 

ODLUKA O PRIVREMENOJ OBUSTAVI JAVNOG PROMETA

 

 

PRIVREMENI VOZNI RED – NIJE VIŠE VAŽEĆI

 

zbog novonastale situacije u RH (koronavirus) od subote, 21.03.2020. godine, na snazi je NOVI privremeni red vožnje.

 

Linija 371 (Hotnja) i 372 (Pokupsko) SPOJENA JE U JEDNU KRUŽNU LINIJU! (Velika Gorica – Novo Brdo – Hotnja – Pokupsko – Velika Gorica)

 

Privremeni red vožnje od 21.03.2020.g.

 

 

S ciljem sprječavanja širenja koronavirusa i onemogućavanja bliskog kontakta između djece sva dječja igrališta na području Općine Kravarsko do daljnjeg nisu za korištenje!

 


ODLUKA o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja

 

ODLUKA o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

 

VAŽNI BROJEVI TELEFONA VEZANO ZA KORONAVIRUS

 

LOKACIJE ZA PREGLEDE OSOBA KOJI IMAJU SUMNJU NA KORONAVIRUS

 

MJERE ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA

 

PRAVILNO PRANJE RUKU

 

UPUTE ZA SIGURAN NAČIN PRIMANJA POMOĆI ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

 

UPUTE ZA SIGURAN NAČIN OBILASKA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

 

OBAVIJEST ZA OSOBE U SAMOIZOLACIJI

 

Mole se mještani Općine Kravarsko kojima je određena mjera SAMOIZOLACIJE da strogo poštuju odredbe i naputke dobivene od inspektora i epidemiologa.

 

Ukoliko Vam je određena mjera samoizolacije, a u potrebi ste za dostavom namirnica i sl. molimo Vas da ne izlazite, već se obratite telefonskim putem (01/6237 022) ili e-mailom (opcina@kravarsko.hr) u Općinu Kravarsko ili u Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko (098 398 531) koji će Vam potrebnu pomoć organizirati.

 

PREPORUKA

 

MOLE SE PACIJENTI DA U DOM ZDRAVLJA (AMBULANTU KRAVARSKO) DOLAZE ISKLJUČIVO U HITNIM SITUACIJAMA ZBOG ZABRANE OKUPLJANJA U VEĆEM BROJU I PREVENCIJE MOGUĆEG ŠIRENJA VIRUSA.

 

 

 

PRIVREMENI VOZNI RED – NIJE VIŠE VAŽEĆI

 

zbog novonastale situacije u RH (koronavirus) od ponedjeljka 16.03.2020. godine, na snazi je privremeni vozni red koji će biti u primjeni sve do prestanka izvanrednih okolnosti

 

PRIVREMENI RED VOŽNJE – HOTNJA

PRIVREMENI RED VOŽNJE – POKUPSKO


 

OBAVIJEST O OGRANIČENOM RADU SA STRANKAMA – OVA OBAVIJEST NIJE VAŽEĆA

 

Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, radi prevencije širenja korona virusa u svim jedinicama lokalne samouprave do daljnjega se ograničava rad sa strankama. Molimo stranke koje će u narednim danima trebati redovne usluge od strane Općine Kravarsko da nam se obrate u uredovno radno vrijeme od 7,30 – 15,30 putem telefona 6237 022 ili e-maila: opcina@kravarsko.hr. Pozivamo sve da prate našu web stranicu na kojoj ćemo ažurno objavljivati sve promjene i naputke u vezi novonastale situacije sa širenjem korona virusa.

 

 

 

.