Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RADIONICA O LAG NATJEČAJU ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

 

Otvoren je 4. LAG Natječaj za tip operacije 1.1.2 “Potpora mladim poljoprivrednicima”.

 

Informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje održat će se u srijedu, 15. siječnja 2020. u 17:00 sati u Vijećnici Općine Kravarsko (Trg Stjepana Radića 1, Kravarsko).

 

 

 

 

Predmet Poziva: dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelji/odgovorne osobe poljoprivrednih gospodarstava za početak poslovanja, koji imaju prebivalište, a u slučaju trgovačkog društva ili obrta sjedište na području LAG-a Vallis Colapis.

 

Raspoloživa sredstva: 1.111.875,00 HRK

 

Potpora korisniku kojem će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznik socijalnih doprinosa Republike Hrvatske (mirovinsko i zdrastveno osiguranje) po osnovi poljoprivrede u skladu s nacionalnim zakonodavstvom nakmanje pet godina nakon konačne isplate iznosi 370.625,00 HRK.

 

Potpora korisniku kojem poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede iznosi 148.250,00 HRK.

 

Potencijalni korisnici: mladi poljoprivrednici nositelji/odgovorne osobe u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ili obrtu registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti ili trgovačkom društvu registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela) isključivo ako je vlasnik najmanje 50% temeljnog kapitala u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu i dalje u razdoblju od najmanje pet godina od konačne isplate potpore.

 

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je od 20. siječnja 2020. do 24. veljače 2020.

 

 

Više informacija saznajte na informativnoj radionici za sve potencijalne prijavitelje koja će se održat u srijedu, 15.01.2020.g. u Općini Kravarsko (Općinska vijećnica, Trg Stjepana Radića 1, 10413 Kravarsko) u 17:00 sati.

 

 

Tekst Natječaja i popratnu dokumentaciju možete preuzeti na sljedećem linku: Natječaj za tip operacije 1.1.2 “Potpora mladim poljoprivrednicima”.